27 Temmuz 2017 Perşembe

Man Hole: Feel So Good Konu ve Oyuncuları

Şu sıralar dizilerdeki zaman gezginleri artmaya başladı! Bakalım bu dizideki zaman gezginimiz nasıl biri olacak?


Konusu

Dizi Bong Pil ve beş arkadaşının bir hafta önce planlanan bir düğünü durdurmak için geçmişte ve günümüzde bir zaman tünelinden (menholden) geçerek seyahat etmesini konu alıyor. 


Not: Konusunu izledikten sonra güncelleyeceğim. 

[Senaryo okumasından.]

Oyuncular 

Başrolde benim oyunculuğunu ilk kez göreceğim Kim Jae Joong var. Kendisini yalnızca ismen tanıdığım biri. İki sene sonra rol aldığı bu dizide nasıl bir iş çıkaracak bakalım? 


Başrol kızımız Uee'yi de ilk defa izleyeceğim. Daha önce High Society dizisini izlemeye niyetlenmiş ama sonra çoğu kişinin 'sıkıcı' diye tabir etmesi yüzünden vazgeçmiştim. 

İkinci erkek olarak karşımıza B1A4 grubundan Baro çıkacak. 

Bir diğer oyuncumuz da Jung Hye Sung. Ki kendisini Chief Kim'de izlemiş, sevmiştim. Burada da iyi bir iş çıkaracağına şüphem yok. 


Tür: Fantastik, Romantik, Komedi
Yönetmen: Park Man-young 
 "Sweet Secret, Strange Daughter-in-Law, 
The Vineyard Man"
 Senarist: Lee Jae-gon 
"Special Affairs Team TEN"
Kanal: KBS2
Yayın Tarihi: 9 Ağustos 2017
Ülke: Güney Kore 


Fragmanlar

Şu fragmanı ilk gördüğümde gülmeden edemedim. :D PPAP 







Hoşçakalın... 







24 Temmuz 2017 Pazartesi

Lookout Yorumum ve Replikler

Gözü kara bir dedektif, hırslı bir savcı, usta bir hacker, gizemli bir kamera bekçisi. Ve bu dört kişiyi karşısına alan cani bir katil. Dört kişilik bir grubun intikam alma hikayeleri anlatılıyor Lookout'ta.

Lookout'un konusunu merak ediyorsanız şuradan bakabilirsiniz.


Buyrun dizinin en sevdiğim OST'ları:


Bunu dinlemenizi tavsiye ederim. 



Dizinin çok seveceğimi düşündüğüm bir OST'u daha var ama ne hikmetse onu yayınlamadılar. Hangisi diye sorarsanız 16. bölümün sonunda çalan şarkı. 



Öncelikle dizi boyunca merak ettiğim üç konuyu paylaşmak istiyorum sizlerle;

>Birincisi Kyung Soo'nun dizinin çoğu bölümünde boynundan çıkarmadığı şu kolyemsi aksesuar. Aksesuardaki tipin Star Wars filmindeki Trooper olduğunu biliyorum sadece. Gerçekten bunun tam olarak ne olabileceği üzerine çok düşündüm. Aklıma sadece USB olabileceği geldi. Ama belkide sadece önemsiz bir aksesuardır. Aranızda bilen varsa beni de bilgilendirsin lütfen. 😊

>İkincisi Jang Do Han'ın başsavcının önünde neden bu kadar çok eğildiği. Kore'de 'saygı' kavramının çok önemli olduğunu biliyorum ama bu da çok fazla sanki. Hayır, eğilmesini anlarım ama ya tekrar doğrulmadan konuşma bitene kadar o şekilde durması? Garip. Ve bu manzara çok komik. 😁

>Üçüncüsü ve sonuncusu da Si Wan ve Se Won'un gittiği okulda giyilen terlikler. Bu görüntüyü gördüğümde şaşırdığımı söylemeliyim. Ne çeşit bir okulda öğrencilerin çoğu terlikle gezer ki? Acaba gerçekte de öyle mi Kore'deki okullar? Merak konusu. Belkide okul sizin eviniz gibidir mesajı vermek istiyorlardır. Ama bir şey söyleyeyim mi, o şekilde dolaşmak çok rahat olmalı. :D 


İzlemeli miyim, izlememeli miyim? 
Eğer aksiyon seviyor ve benim gibi güçlü kadın karakterlere bayılıyorsanız izleyin derim. Ancak şimdiden söyleyeyim dizide aşk yok. Sadece yan karakterlerin 'romantik' diye nitelendiremeyeceğim bir aşk ilişkisi var o kadar. Ki sıkılacağınız yerlerde olacak.  Söylemeden geçemeyeceğim dizideki kötü karakter öyle bildiğiniz kötülerden de değil. Bir lise öğrencisi olduğu yetmezmiş gibi kazanmak için herkesi öldürmeyi düşünen biri. Entrika yapmak yerine işi kökten halleden tipte biri yani. Tam bir psikopat! Hele bir gülüşü var, sırf güldü diye insanın içinden onun suratını dağıtmak geliyor! Eğer böyle bir kötüye dayanabilirseniz izleyin. :P


>İlk üç dakikasından beni kendine bağlayan bir dizi oldu Lookout. Ancak son bölümlere doğru temposu biraz düşer gibi oldu. Finali saymıyorum. 
>Beni bir yerden sonra sıktı ama bir diziyi yarım bırakmayı sevmediğim için sonuna kadar izledim. Atlamadan. 
>Oyunculuklar şahaneydi! Hele ki Lee Si Young'a Wild Romance'tan sonra daha bir hayran kaldım. Dizideki o aksiyon sahnelerinin hakkını pek iyi vermişti. Finaldeki dövüş sahnesini saymıyorum. O sahne tam anlamıyla vasattı çünkü. Belki bilmiyorsunuzdur, Lee Si Young Lookout çekimleri sırasında hamile olduğunu öğrenmiş ve bunu yönetmen ile senaristten saklayıp öyle olduğu halde tüm sahneleri çekmiş. Kadına hayran kaldım ama bir o kadar da kızdım. Çünkü bir dizi için bebeğinin hayatını riske atması sorumsuzluk. Neyse ki bir şey olmadan atlatmış diziyi. 
>Çeviri için FatimaMinah ve Laktikasit'e teşekkür ediyorum. 

Uyarı: Buradan sonrası spoiler içerir! 


>Öncelikle anne-çocuk ilişkileri çok güzel işlenmişti. Bir annenin çocuğu için her şeyi yapabileceğini, hatta başka birini -bu en yakın arkadaşı olsa dahi- öldürmeyi bile düşüneceğini aktardı dizi bize. Yani her şeyden önce annelerin ne derece önemli olduğunu göstermiş oldu. 
Buyrun dizideki anneler ve çocukları:

•Elbette en sevdiğim anne Jo Soo Ji idi. Kızı için yaptığı bütün o şeyler beni kendisine hayran bıraktırdı.

•Soo Ji ile annesinin sahneleri de çok anlamlıydı. Özellikle annesi hastalandığı zaman Do Han'ın Soo Ji'yi onun yanına götürdüğü an. 

•Lee Soon Ae ve Se Won'da anne çocuk ilişkisi için harika bir örnekti. İlk başlarda her ne kadar Se Won annesi ile iyi anlaşamasada sonradan fark etti annesinin daima onun yanında durup, ona yardım edeceğini.

•Si Wan ile annesi vardı birde. Önceleri Si Wan'ın annesine çok kızmıştım fakat sonradan her şeyi sırf oğlu için yaptığını ayrımsadım. Yaptığı şeyler ne kadar kötü olursa olsun hepsini çocuğu için yapmıştı. Ancak neyseki sonradan aklı başına geldi. 

•Son olarak Kyung Soo ile annesi var. Bu ilişki konusunda Kyung Soo'ya sinirlendim çünkü annesinden utanması hoş değildi. Sonradan Kyung Soo'nun annesinin cesedini bulması çok üzücüydü. Eğer ki ben o halde olsaydım muhtemelen hayatıma devam edemezdim. O üzücü anı bize yansıtabilmede Key yetersiz kalmıştı. Ancak onu bu konuda eleştirecek değilim. Daha yolun başlarında adam. Bir kaç yapımda daha oynasında bakalım, o zaman göreceğiz. 

>Kim Young Kwang'da harika bir iş çıkarmış, karakteri ile de gayet güzel özdezleşmişti ama Jang Do Han'ı çok sevmediğimi söylememe izin verin. Özellikle ilk 16 bölüm. O bölümün sonundan sonra, Jo Soo Ji'yi kurtarmasından bahsediyorum, Do Han'a karşı biraz da olsa içim ısındı. En başta sevmememin nedeni elbette Yu Na davası ile Soo Ji, Bo Mi ve Kyung Soo'yu kullanmasıydı. 



Ve bu itirafı yaptığı zaman da Do Han'ı sevemeyeceğimi anladım. 

Ta ki pişman olduğunu gösterdiği ana kadar. 


Ve çok geç olsa da, finalde Soo Ji'yi itipte kendini Si Wan'ın önüne atarak yaptığı fedakarlıkla onu da sevmiş oldum. Ölmesini ummazdım elbette. Bu yüzden ömrümde gördüğüm en kötü finale sahip dizi diye yer etti zihnimde. 
Do Han'ın ölümü kötü oldu elbet ama bir de şöyle düşündüm: o gitmeden önce bir kez daha Jo Soo Ji'yi kurtardı ve beraberinde kötü adamı da götürdü. 

Finalde Jang Do Han'a söylemek istediğim sözleri Jo Soo Ji benim yerime dile getirdi. 

En sonda senaristin yaptığı bu kötülüğüde asla unutmayacağım. Ben Do Han'ın ölmediğini düşünüp sevinirken bunun hayal olduğu ortaya çıkması... Acayip sinir bozucu bir andı! 


> Dizideki tek çiftimiz Bo Mi ve Kyung Soo çok tatlıydı. O aksiyon ve intikam arasında güzel bir şeyler görmek iyi oluyordu. İkilinin ilk karşılaşmalarında Kyung Soo'nun Bo Mi dışında çevresinde bulunan her kıza gidip 'Sen Bo Mi misin?' diye sorması, Kyung Soo'nun Bo Mi'den özür dilemek için Bo Mi'nin mahallesini videoya alması, dışarı çıktıkları zaman Kyung Soo'nun Bo Mi için oyuncak makinesinden bir sürü oyuncak kapması hoştu. Kim Seul Gi ve Key çok güzel bir iş çıkarmışlar. 

Çok şeker! 

Kesinlikle kardeşlerim, hayattayken sevdiklerinize iyi davranın. 

> Finali dediğim gibi kötüydü. Ama Do Han öldükten sonra bir senenin geçmesi iyi oldu. En azından geride kalanların nasıl bir hayat yaşadığını görmüş olduk. Ki pek bir şey değişmemişti :D Hala kötüleri içeri tıkmakla uğraşıyorlardı. 



>Şunu da belirtmem gerek: dizi boyunca Si Wan'ın gülüşünü çok sinir bozucu bulanınız var mı? Çünkü ben öyleydim. Çok kötü bir gülüş. Gerçekten! Belkide sadece kötü bir karakter olduğu içindir. Bu çocuğu başka bir dizide daha izlemeyi düşünüp rol aldığı diziler baktım ki bir de ne göreyim? Lookout hariç dört dizisinin üçünü izlemişim. İşin tuhafı ben Doctors hariç, çocuğun Shopping King Louis ve Bride of the Century dizilerindeki rollerini hatırlamıyorum. :D O kadar geri plandaki bir karakter çünkü. 

Bu sahne en üzücü sahnelerden biriydi. Düşünsenize çocuğunuzun katili tam karşınızda sırıtarak size çocuğunuzu öldürdüğünü itiraf ediyor. Ama sizin elinden yapacak hiçbir şey gelmiyor.


Bana Si Wan'ı tanımla deseler tam olarak bunu söylerdim:




Biraz da edebi replik paylaşalım;


*1*


*2*
 


*3*
 


*4*
 


Benden bu kadar. Artık söz sizde...

Hoşçakalın... 





20 Temmuz 2017 Perşembe

Wild Romance Kore Dizisi Yorumum ve Replikler

Her ne kadar klasikleşmiş olsada bizim asla vazgeçemediğimiz, en azından benim, nefretle başlayan bir aşk anlatılıyor Wild Romance'da. Kore'nin en ünlü beyzbolcusu Moo Yeol, korumalık yaparak para kazanan Judoda siyah kuşak sahibi Yoo Eun Jae ve artık çok eskide kalmış bir aşk Kang Jong Hee. Bu da yetmezmiş gibi kimliği belirsiz bir sapık!

Dizinin konusunu merak edenler şuradan bakabilirler.

İzlemeli miyim, izlememeli miyim?
Kesinlikle izleyin derim. Hiç pişmanlığınız olmaz. İlk başlarda çokça gülüyor, ortalarında üzülüyor, sonlara doğru da meraklandırıyor insanı. E birde başrollerini Lee Dong Wook ile Lee Si Young paylaşıyor. Daha ne olsun?

Okurken dinleyin diye OST'leri bırakıyorum.

Benim favorim bu <3





Yorumdan önce değinmek istediğim iki husus var.

İlki Eun Jae'nin dizi boyunca taktığı birbirinden farklı ve güzel bereler +şapka. Kız her bölümde ayrı bir bere takıyordu. o.O

Diğeri ise çılgın ve utanmaz kızımız Dong Ah-shi'nin o harika ray sistemli kitaplığı. Kitaplık dizide ilk karşıma çıktığında o kadar hayran kaldım ki sahneyi sarıp defalarca inceledim. Hatta ailemin tüm fertlerine de gösterdim bakın ne güzel kitaplık diye. Doğru söyleyin, siz de en az benim kadar sevdiniz kitaplığı. Şu Koreliler'in dizilerdeki ev tasarımlarına bayılıyorum doğrusu.

Lee Dong Wook'u izlediğim 3. dizi. Görünüşe göre her dizide daha fazla hayran bırakıyor beni kendine. Adamın gerçekten çok farklı bir aurası var ne diyeyim? Zaten oyunculuğuna diyecek bir şey bulabilene aşk olsun! Hele bir gülüşü var, sırf o gülüş için bile Wild Romance'ı önerebilirim size. 
Çok şeker! 

Lee Si Young ise.. Ne demeliyim bilmiyorum. Oyunculuğuna diyecek pek bir şeyim yokta, dizideki o tipi yok mu? Beni yeni bitirdi. Dağdan şehre inmiş gibi bir şey. Sadece saçları uzun olsa yeterdi benim için, kıyafetleri falan umrumda değil. Bir de ilk başlarda saçı kıvırcıktı! Zaten şu Kore dizilerinde kızların saçı ne diye kısa olur (erkek kılığında olanlar hariç) anlayamıyorum. Belki canlandırdığı karakter iki erkek ile birlikte büyüdüğü için böyle düşünmüştür senarist ama yinede bence saçma. 

Uyarı: Buradan sonrası spoiler içerir!

Yorumum:

  • Eun Jae çok pasaklıydı. Özellikle Jong Hee gelmeden önce. Çok şükür Jong Hee geldikten sonra kendine biraz çeki düzen vermeyi akıl edebildi. Ama her ne kadar pasaklı olsada güçlüydü. Dizilerdeki güçlü kadın karakterlere karşı zaafım vardır. Aptal kadın karakterlerin aksine güçlü ya da zeki olanları daha çok severim. Ki Playfull Kiss'den nefret etmemde bundandır. 
Çok minnoş görünüyor :D

  • Jong Hee çok sinir biriydi bence. Çok gıcık oldum kıza. Hele diziye ilk girdiğinde Moo Yeol'ün kucağına atladığı sahnede göz devirmeden edemedim. Ay birde çok şımarıktı yahu! İlk başta ne kadar gereksiz bir karakter diye düşündüm ama sonra gelmiş olmasının daha iyi olduğunu  farkettim. Çünkü eğer gelmeseydi Moo Yeol saçma bir takıntı ile yaşamaya devam edecekti. 
  • İlk bölümler harikaydı! Özellikle Moo Yeol'ün kafasına yumurta yediği sahne, Eun Jae'nin, Yeol'ün arabasının kaputuna ayakkabısı ile basıp sonra onu çorabıyla sildiği an ve ikisinin inat ederek kilometrelerce yolu koştuğu sahne unutulmazlardandı! Ayrıca olaylar hızlı gelişiyordu ve bu beni diziye dahada bağladı.
Haketmişti. :D

14 Temmuz 2017 Cuma

Lookout ( Watchmen) Konusu ve Oyuncuları

Wild Romance'tan sonra Lee Si Young'u bir de taze taze izleyeyim deyip başladım diziye... 


Edit: Dizinin yorumuna buradan ulaşabilirsiniz. 

Konusu

Sıradan insanlar sevdiklerini çeşitli suçlardan kaybederler. Ve bu suçlar cezasız kalır. Bu insanların hayatları artık yerle bir olmuştur. Adaletin yerini bulması için bir araya gelip bir grup kurarlar.

Kızının ölümüyle hayatı mahvolan Jo Soo Ji, kızını öldürenlerden intikam almak amacıyla Watchmen grubuna girer. Bu grupta kaybolan annesini arayan yetenekli bir hacker olan Kong Kyungsoo, ülkenin tüm güvenlik kameralarını takip eden ailesinin intikamını almak isteyen Seo Bo Mi ve kimliği bilinmeyen ama her şeyi bilen bir Başkan vardır. 


Oyuncular

Kim Young Kwang en son Gogh The Starry Night isimli mini dizide oynamış. Kendisini Good Doctor'da severek izlemiştim.

Lee Si Young Lookout'tan önce My Beautiful Bride isimli dizide yer almış. 

Kim Seul Gi'yi Splash Splash Love'da keyifle izlemiştim. Harika bir oyunculuktu! Keşke kendisini uzun süreli bir dizide başrol olarak görebilsek 🙏

Bir diğer oyuncu Kim Tae Hoon en son Fantastic'te rol almış. 

SHİNee grubunun üyesi olan Key ise oyunculuk hayatının daha başlarında olup, Lookout'tan önce Drinking Solo'da yer almıştır. Ki Drinking Solo oynadığı ilk dizidir.
Bu dizideki saç şeklini gördüğümde şaşırmadım desem yalan olur. 
Herhalde kendisi de anlamış olacak ki Lookout'ta saç şeklini düzeltmiş 😂


Yönetmen: Sohn Hyung Shik
[ Two Weeks, Shine or Go Crazy]
Senaryo: Kim Soo Eun
Kanal: MBC
Yayın Tairhi: 2017 
Ülke: Güney Kore 



Fragmanlar



















Hoşçakalın... 




Wild Romance Konusu ve Oyuncuları


Yorum ve replikler için buraya bakabilirsiniz. 

KONUSU
Yoo Eun Jae hocasının açtığı koruma şirketinde korumalık yapan, Judo'da siyah kuşak sahibi bir kızdır. Babası'nın doğum gününde kutlama yapmak için ailece karakokeye giderler. Orada çıkan bir yanlış anlama sonucu Eun Jae ünlü beyzbolcu Park Moo Yeol'ü biraz hırpalar ve olayın videoya çekilip internette yayınlanmasıyla Moo Yeol'ün menajeri Kim Tae Han dedikoduların kesilmesi için Eun Jae'yi Moo Yeol'ün koruması olarak işe alır. Ancak büyük bir sorun vardır. Eun Jae beyzbol takımı olan Martılar'ın taraftarıdır ve o sezon Martılar, Hayalciler takımından olan Moo Yeol'ün son sayısı yüzünden maçı kaybetmiştir. Bu yüzden Eun Jae, Moo Yeol'e karşı kin beslemektedir.

OYUNCULAR
Lee Dong Wook en son Goblin dizisiyle karşımıza çıktı. Ve hiç şüphesiz o dizide sergilediği oyunculuğu ile bir kez daha kendini kanıtlamış oldu. Ben Dong Wook'u ilk kez My Girl'de izlemiştim. 

Lee Si Young henüz yayını bitmiş olan Lookout dizisinde başrol olarak oynadı en son. Aktrisin oynadığı dizilerden Boys Over Flowers ve Playfull Kiss'i izledim. Ki bu iki dizide de baş karakterleri ayırmaya çalışan biriyken bu dizide böyle iyi bir karakter canlandırması ona daha çok yakışmış.  
  

İkilinin dışında dizide Lim Ju Eun, Kang Dong Ho, Jessica Jung, Hwang Sun Hee ve Oh Man Seok'da yer almaktadır. 

Yönetmen: Bae Kyeong-soo 
Senaryo: Park Yeon Sun 
"White Christmas 
Age Of Youth"
Ülke: Güney Kore
Yayın Kanalı: KBS
Bölüm Sayısı: 16

Fragmanlar







Hoşçakalın...