18 Nisan 2017 Salı

Chief Kim (Good Manager) Konusu ve Oyuncuları



Chief Kim Konusu
Hayatını Danimarka'ya gitmeye adamış ve bu amaç için dolandırıcılık yapan Kim Seong Ryeong (Nam Goong Min) bir gün ülkenin en büyük şirketlerinden biri olan TQ Grup'un geçmişe veya kabiliyete bakmadan Ticaret Faaliyetler bölümünün başına bir şef alacağını okur ve böyle bir şirketi dolandırma fırsatını kaçırmak istemeyeceği için gidip iş başvurusunda bulunur. Başvurusu şirketin kötü amaçlarına yardım eden eski savcı Seo Yul (Junho) tarafından kabul edilir. Çünkü Seo Yul'un Seong Ryeong üzerinde bir takım planları vardır. 
Ticari Faaliyetlerin başına 'Şef' sıfatıyla geçen Seong Ryeong zaman geçtikçe şirketin çalışanlara yaptığı haksızlığa dayanamaz ve kendi amacını unutur. Bundan sonra yegane amacı TQ Grup başkanını yaptığı haksızlıklardan dolayı yerinden devirmektir. Ve bu süreçte Ticari Faaliyetler tarafından dostluğun ve aile sevgisinin önemini, ayrıca her insanın ikinci bir şansı hak ettiğini de öğrenecektir. 

Edit: Diziyi izledim. Yorumum için şuraya bakabilirsiniz. 

Chief Kim Oyuncuları 
Nam Goong Min'i ilk defa bu dizide izledim. Ve oyunculuğuna gerçekten bayıldım. 
Oyuncu en son, ilk kez başrolü üstlendiği Beautiful Gong Shim dizisinde oynamıştı. 


Diğer başrolümüz Nam Sang Mi'yi de ilk defa bu dizide tanıdım. Zaten kadın üç yıl aradan sonra ilk defa bu dizide rol almış. Chief Kim'den önce yer aldığı son dizi 2014 yapımı olan ve Lee Jun Ki'nin de başrol olduğu Gunman in Joseon dizisi. 

Junho'yu ise sadece Kim Woo Bin  ve Kang Ha Neul'ünde başrol olduğu Twenty filminde izlemiş, oradaki karakterini pek bir sevmiştim. Kendisi en son Memory isimli dizide rol almış. Ki kendisi Memory'de de bir avukatı canlandırmış. 


Bu üç kişiliğin dışında bir de şirin mi şirin bi kızımız var: Jung Hye Sung. Ben Jung Hye Sung'un hiçbir dizisini izlemediğimi düşünürken bir de baktım To The Beautiful You 'da oynamış. Ki bu dizinin dışında oynadığı, çoğunuzun bir tanesini bile olsa izledikleri vardır arasında. Oh My Venus, Remember ya da Blood gibi. Haklıyım değil mi, bir bile olsa izlediğiniz bir dizisi var. Bu oyuncumuz da en son Love in the Moonlight'ta oynamış. 

Evet, evet. Bu kız o kız. Ama şaşırmayın kilo alıp verememiş,
 makyajla bu hale getirmişler kızı 😉


Yayın Tarihi: 2016
Bölüm Sayısı: 20
Yayın Kanalı: KBS2
Senarist: Park Jae-Bum
"Good Doctor
 Blood
God's Quiz"

Hoşçakalın... 





















3 Nisan 2017 Pazartesi

Assalamualaikum Beijing (Selamünaleyküm Pekin) Yorum ve Replikleri

assalamialaikum-beijing


Öncelikle demek isterim ki film genel olarak güzel bir filmdi. Gerek oyunculuklar olsun gerek konu ve tema olsun her şey iyiydi. Olaylar biraz yavaş ilerliyordu ama yinede çokta sıkılmadan bitirebileceğiniz bir yapım.
Benim film hakkında, daha doğrusu filmin baş kız karakteri hakkında yaşadığım tek hayal kırıklığı kızın gerçekte kapalı olmadığını öğrendiğim zaman oldu. Oysaki başörtüsü ne çok yakışıyor ona. Ancak elbette onu eleştirecek değilim. 😊

Eğer filmin konusunu merak ediyorsanız şurada açıklamıştım.

Uyarı: Bundan sonrası spoiler içerir!

Film açık ve net bir şekilde başladı ve Asmara çokta süre geçmeden Zhoung Wen ile karşılaştı.

Filmin çoğu bölümünde bahsedilen bu Ashima Efsanesi güzeldi. Zhoung, Asmara'ya efsanenin anlatıldığı o kitabı verdiğinde ikilinin tekrar karşılaşacağı seyirciye aktarılmış oldu. Ve elbette karşılaştılar. Hatta Zhoung Asmara'ya onu Ashima Heykeli'ne götüreceğine söz vermişti. Büyük aksaklıklar çıksa bile ikili sonunda gidebildiler heykele. Üstelik evli olarak! 

Ardından Asmara, Nam-ı değer Ashima, Zhoung Wen'imizin fotoğrafını çekti ve bunu arkadaşına gösterdi: Anlamadığım şey niye sırtından çekiyorsun? 😀
Asmara'nın kız arkadaşı çok tatlı değil miydi, sizce de? Şahsen ben bu karakteri çok sevdim. Birde o insanları sırtından tanıması yok muydu? O sahnede çok gülmüştüm. 

 Mesela bu replik, 

Bu, 
                                       

                                                                  Ya da bu replik,
                            
                          Onun gerçekten şirin ve konuşkan olduğunu göstermiyor mu? 😁

Birde bu sinir karakter vardı tabi. Neden bilmiyorum bu repliğini almışım. Ama bence bu adamın karakterini iyi anlatan bir replikti bu. Sen git başka bir kadından çocuk yap sonra da gel 'Asmara seninle evlenmek istiyorum.' de. Oldu canım başka bir isteğin var mı? Çay, kahve? Belki bir dilim kek? Birde o Çin'de Ashima ve Zhoung Wen'in peşinden düşmeyişi yok muydu? Allah'ım, çıldırttı beni. Ne yüzsüz bir erkekti! Azıcık gurur yoktu adamın içinde ya! Bir de diğer kadın ile oğlunu da hiç düşünmüyordu ha! Finalde bir yüce gönüllülük yapıp Ashima'nın peşinden düştü ama ben yinede bunun iyi olduğunu düşünmek istemediğimden sırf Ashima hastalandı diye ondan ayrıldığını düşünüyorum. Ki haklılık payımda var bence. 


Ashima'nın burada Zhoung'a verdiği cevabı çok sevdim. Kesinlikle doğru bir noktaya parmak bastı.  

Ve sonra hüzünlü bir ayrılıktan sonra yine hüzünlü bir şekilde karşılaştı iki aşık. Üstelik Zhoung Müslüman olupta çıkmıştı karşısına sevdiğinin. Bu sahnede duygulanmamak elde değildi. 

Zhoung'un Esma ile evlenmek için Esma'nın annesinin rızasını alması güzel bir davranıştı. Annesi Esma'nın hasta olduğunu söyleyecekken o, bunun umrunda olmadığını güzel bir şekilde dile getirdi ve beni kendisine hayran etmeyi başardı. 

                                
Ve bu sözlerden sonra Ashima'ya ettiği evlenme teklifi... Basit olsa bile romantikti. Bir kez daha belirtmek istiyorum: Ashima'nın göremiyor olması onun için hiç önemli değildi. Sadece... Çok güzel. 😊

Evlilik teklifinden sonra eniştenin söylediği bu söz, çok doğru. 

Her ne kadar Ashima göremiyor olsa bile final güzel bir mutlu son ile bitti. Ben sevdim. 


Bunların dışında filmde genel kültür bilgileri de vermişlerdi. Ben hiç Çin'de Müslümanlığın böyle sevildiğini bilmezdim mesela. 




Ya siz? Filmi sevdiniz mi? Yorumlarınızı bekliyorum 😊



Hoşçakalın... 




2 Nisan 2017 Pazar

Assalamualaikum Beijing Konusu ve Oyuncuları

Blogger hayatına yeni başlamış biri olarak ilk bu filmi yazmak istedim. Çünkü filmin ismi selam veriyor. Bende bu ismi belirterek size Selamünaleyküm diyorum dostlarım... 
E lafı çokta uzatmadan başlayalım bakalım. 


Önce afişine vurulduğum ardından konusunu sevdiğim bir film oldu kendisi ve elbette hemen izledim. 

Filmin konusuna gelecek olursak: Asmara (Esma) ismindeki kızımız, ki ben ona Ashima demeyi tercih ederim, nişanlısı tarafından aldatıldığını öğreniyor ve onu terk ediyor. Bunun üzerine kendince yeni bir hayata başlamak için Çin'in başkenti Pekin'e, Endonezya Konsolosluğu'nda bir gazete de köşe yazarı olarak çalışmak için gidiyor. Ve Pekin'i dolaşmaya çıkmışken otobüste Zhong Wen isminde Çinli bir rehber ile tanışıyor. Hikayede böylece başlamış oluyor...

İzlediğim ilk Endonezya filmi olan Assalamualikum Beijing'in oyuncuları Revalina S. Temat,  Morgan Oey, Laudya Cynthia Bella, Deddy Mahendra Desta ve Ibnu Jamil'dir.

Film hakkındaki yorumum ve replikler için buraya bakabilirsiniz.


Hoşçakalın...